UBA

 1. ARISS contact i.s.m. NOK
  Op dinsdag 16 oktober vond een ARISS verbinding met een school te Turnhout plaats. In samenwerking met de sectie NOK konden de schoolkinderen hun vragen stellen aan een astronaut aan boord van het ISS.
 2. Kofferbakverkoop te DST
  Op 20 oktober organiseert de sectie DST een kofferbakverkoop.
 3. Aircast Media Solutions werft aan
 4. Invoering van de CEPT Novice vergunning in Belgiƫ
  Op een vergadering met de erkende verenigingen heeft BIPT onder andere laten weten dat ze de CEPT Novice vergunning wil invoeren in België. De vergunning komt wat betreft de moeilijkheidsgraad van het examen tussen de basisvergunning en de HAREC vergunning en dat moet zich ook weerspiegelen in de privileges (banden, zendvermogen, modes). Het voorstel hierover van BIPT is:...
 5. Astrid diversifieert naar meer frequenties
  In bepaalde media werd gesuggereerd dat Astrid het geavanceerde radionetwerk voor alle hulp- en veiligheidsdiensten, volledig zou overschakelen naar het reguliere en toekomstige gsm netwerk. Tijdens de Astrid User Days die plaats hadden op 3 en 4 oktober hadden wij een onderhoud met de directeur-generaal van Astrid, de heer Marc De Buyser. De federale overheid wil een reeks frequenties in de nieuwe 700 MHz-frequentieband voor een tijdsspanne van minstens 20 jaar toewijzen aan operatoren uit de telecomsector.